Kerhonohjaajana toimiminen


Kerhonohjaajana toimit parin kanssa tai aikuisohjaajan tuella 6-12-vuotiaiden lasten kanssa, ohjaamalla heitä yhteistyöhön ja toisten huomioimiseen. Kerhoissa ajatuksena on TOP, Tekemällä Oppii Parhaiten.

Mikä kerhoteema juuri sinua kiinnostaisi? 4H suosittelee erityisesti metsä, ruoka ja kädentaidot -teemoja. Kerho voi olla myös jonkunlainen liikuntakerho; sähly, futis, cheerleading tms. 

Kerhon ohjelman suunnittelussa saa käyttää luovuutta, mutta siihen on myös monenlaisia apuja kuten TOP-tehtäviä www.toptehtavat.fi tai valmiita teemakerhoaineistoja.


Kerhon ohjaajana:

- pääset toteuttamaan itseäsi ja opettamaan omia taitojasi muille

- opit itsekin uutta; itsestäsi, muista ja ehkä harrastuksestasikin

- olet oma käyntikorttisi ja saatat saada suosituksia muihin töihin

- tienaat taskurahaa (maksetaan tilillesi joulu- ja toukokuussa)


Kerhon ohjaaminen on arki-iltaisin 1krt/vk noin 1h-1,5h kerrallaan tapahtuvaa harrastustoimintaa. Kerhot alkavat syyskuussa ja keväällä kerhokausi päättyy huhti-/toukokuun loppuun. Kaikille aloittaville yhteinen Osaava Kerhonohjaaja -koulutus järjestetään elokuussa. 

Edellytämme ohjaajilta 4H-yhdistyksen jäsenyyttä, positiivista asennetta ja halua toimia lasten kanssa. Kerhonohjaajan tulee olla luotettava sekä sitoutunut säännölliseen harrastukseen!


Jos haluat toimia kerhonohjaajana, ota yhteyttä toiminnanjohtajaan Katri Suntela 040 548 9711, padasjoki@4h.fi